Du behöver
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 3 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 150 g smör kallt
- 1 st ägg
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl jordgubbssylt
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar till garnering
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smörj ovala eller runda veckade formar.
2
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg.
3
Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ dem på en plåt.
4
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.
5
Fyllning: Vispa grädden. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast.