Havreformar med jordgubbsgrädde

Till julen brukar jag baka de här kakorna och fylla dem med lingongrädde, men så här års passar jag på att njuta mina formar med jordgubbsgrädde.

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör kallt
  • 1 st ägg

Fyllning:

2 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl jordgubbssylt
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar till garnering

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj ovala eller runda veckade formar.

2
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg.

3
Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ dem på en plåt.

4
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.

5
Fyllning: Vispa grädden. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast.

Scroll to Top