Havrefläta

Du behöver 1 dl havregryn ren havre vatten + 4 dl 0.5 dl rapsolja 50 g jäst 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 100 g...

Du behöver

  • 1 dl havregryn ren havre
  • vatten + 4 dl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 100 g morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • mjölmix Lailas mjölmix

Pensling:

vatten
solrosfrön

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda havregryn och 2 dl vatten i en kastrull och koka upp. Koka i 2 minuter till en gröt. Häll över gröten i en skål och tillsätt 4 dl vatten. Rör i olja, jäst och fiberhusk, och blanda till en slät smet. Låt svälla i 10 minuter.

2
Tillsätt salt, rivna morötter, solrosfrön och mjölmix, och arbeta degen väl med maskin, 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 30 minuter.

3
Ta upp degen och dela den i tre bitar. Rulla ut bitarna till längder som är ca 40 cm långa. Fläta ihop längderna till ett bröd. Låt brödet jäsa övertäckt, 20 minuter.

4
Pensla brödet med vatten och strö på solrosfrön. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.

Scroll to Top