Havrebullar

Du behöver 3 dl fiberhavregryn 4.5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk brödsirap 0.5 dl rapsolja smör- och 1.5 tsk salt vetemjöl ca 8...

Du behöver

  • 3 dl fiberhavregryn
  • 4.5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk brödsirap
  • 0.5 dl rapsolja smör- och
  • 1.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 8 dl

Pensling:

vatten

Garnera med:

havregryn ca 1 dl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Låt havregryn svälla i mjölk, ca 20 minuter. Tillsätt smulad jäst, sirap, smör- och rapsolja, salt och mjöl, och arbeta degen smidig i köksmaskin, ca 10 minuter. Lite längre för hand, ca 15 minuter. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Forma degen till en längd. Dela längden i 2 delar och skär varje del i 8 bitar som formas till 10 cm avlånga bullar.

3
Pensla bullarna med vatten och doppa dem i havregryn. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Scroll to Top