Halstrad tunnskivad lax med rucolasallad

Du behöver 400 g laxfilé tunnskivad, ca 1/2 cm tjocka skivor salt svartpeppar nymald 100 g rucolasallad 200 g cocktailtomater 2 msk olivolja 0.5 st...

Du behöver

  • 400 g laxfilé tunnskivad, ca 1/2 cm tjocka skivor
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 100 g rucolasallad
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 1 dl parmesanost grovriven

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Stek laxskivorna, bara på ena sidan, i en het stekpanna med ”släpp-lätt-beläggning”, ca 1 minut. Lägg laxskivorna med den stekta sidan upp på tallrikarna. Salta och peppra.

2
Skölj och slunga rucolan torr. Klyfta tomaterna. Lägg rucolan på laxen och fördela tomaterna ovanpå. Ringla över olja och citronsaft. Strö över parmesanost. Servera med baguette.

Scroll to Top