Haloumipanerad kyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt och peppar 0.75 dl vetemjöl 1 st ägg 200 g halloumiost 2 msk smör eller margarin Ratatouille: 1 st...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk smör eller margarin

Ratatouille:

1 st squash
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st paprika gul
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
0.5 dl färsk basilika

Servera med:

ris

Ugn: 150°

Gör så här

1
Putsa köttet. Salta och peppra. Vänd filéerna i mjöl. Doppa dem i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i riven haloumiost.

2
Stek filéerna på båda sidor i en stekpanna med smör, tills de fått fin färg. Tillaga klart i ugnen, ca 15 minuter.

3
Ratatouille: Tärna squashen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs alla grönsaker i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater och småkoka i 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och basilika. Servera med ris.

Scroll to Top