Hallonpaj

Du behöver 125 g smör eller margarin 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 2 msk råsocker 1 msk vatten Fyllning: 3 dl vaniljkräm 250 g...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk vatten

Fyllning:

3 dl vaniljkräm
250 g hallon
1.5 dl vinbärsgelé

Ugn: 200°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjöl, havregryn och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.

2
Tryck ut i en form med löstagbar kant och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 20 minuter.

3
Låt pajskalet kallna. Fyll det med vaniljkräm och lägg på hallonen.

4
Smält gelén försiktigt under omrörning och skeda den över bären. Låt stelna.

Scroll to Top