Halloncurd

Du behöver 1 dl strösocker 2 msk pressad citronsaft 1 krm vaniljpulver 4 st äggulor 1 krm salt 75 g smör 125 g hallon ca...

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 st äggulor
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 125 g hallon

ca 2 1/2 dl

Gör så här

1
Blanda socker, citronsaft, vaniljpulver, äggulor och salt i en kastrull och värm under omrörning. Smeten ska tjockna men den får inte koka! Klicka i smöret och rör tills det har smält. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Rör då och då.

2
Passera hallonen genom en sil och sila bort hallonkärnorna. Rör ner hallonpurén i äggkrämen. Häll upp i en burk och förvara svalt.

Scroll to Top