Du behöver
- 450 g hälleflundra
- 1 st rödlök
- 1 st persiljerot
- 2 st morötter
- 2 st selleristjälkar
- 2 msk mandelspån
Marinad:
2 st lime pressad saft
1 msk vatten
1 tsk flytande honung
0.5 tsk kanel
salt peppar
Servera med:
bröd eller pasta och grönsaker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Marinad: Blanda limesaft, vatten, honung, kanel, salt och peppar. Skär fisken i mindre bitar och blanda med hälften av marinaden och låt stå i kylen i minst 30 minuter.
2
Skala och skiva löken tunt. Skala persiljerot och morötter och skär i små tärningar. Skiva sellerin fint. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form. Ta upp fisken ur marinaden (spara marinaden) och lägg den ovanpå grönsakerna. Salta och peppra och strö mandelspån.
3
Marinaden från fisken och resterande marinad hälls över grönsakerna. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter. Servera med grovt bröd eller pasta och grönsaker.