Hälleflundra med lime och kanel

Du behöver 450 g hälleflundra 1 st rödlök 1 st persiljerot 2 st morötter 2 st selleristjälkar 2 msk mandelspån Marinad: 2 st lime pressad...

Du behöver

  • 450 g hälleflundra
  • 1 st rödlök
  • 1 st persiljerot
  • 2 st morötter
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 msk mandelspån

Marinad:

2 st lime pressad saft
1 msk vatten
1 tsk flytande honung
0.5 tsk kanel
salt peppar

Servera med:

bröd eller pasta och grönsaker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Marinad: Blanda limesaft, vatten, honung, kanel, salt och peppar. Skär fisken i mindre bitar och blanda med hälften av marinaden och låt stå i kylen i minst 30 minuter.

2
Skala och skiva löken tunt. Skala persiljerot och morötter och skär i små tärningar. Skiva sellerin fint. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form. Ta upp fisken ur marinaden (spara marinaden) och lägg den ovanpå grönsakerna. Salta och peppra och strö mandelspån.

3
Marinaden från fisken och resterande marinad hälls över grönsakerna. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter. Servera med grovt bröd eller pasta och grönsaker.

Scroll to Top