Gurksorbet

Du behöver 1.5 st gurka 450 g 0.5 dl dill 2 msk strösocker 172 dl vatten 1 msk glykossirap Garnera med: dill Gör så här...

Du behöver

  • 1.5 st gurka 450 g
  • 0.5 dl dill
  • 2 msk strösocker
  • 172 dl vatten
  • 1 msk glykossirap

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Dela gurkorna på längden och gröp ur, och kasta, kärnorna med en sked. Skär gurkorna i bitar. Mixa gurka och dill.

2
Koka ihop socker och vatten till en klar sockerlag. Låt kallna. Blanda gurkmixen med sockerlag och glykos. Frys i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och förvara i frysen.

3
Ta fram sorbeten 10 minuter innan servering. Skopa upp i portionsglas och garnera med dill.

Scroll to Top