Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 150 g potatis av fast sort
- 50 g rotselleri
- 1 st röd paprika
- 400 g nötfärs
- 2 msk smör
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 st mörk oxbuljongtärning
- 1 l vatten
- salt, svartpeppar
Servera med:
turkisk yoghurt
bröd
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och rotselleri. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Bryn färsen på hög värme i en gryta med smör. Tillsätt lök, vitlök, potatis, rotselleri, paprika, paprikapulver, kummin, tomatpuré, tomater, buljongtärningar, vatten och rör om.
3
Sänk värmen och låt småkoka, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick turkisk yoghurt och bröd.