Gulaschsoppa

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 150 g potatis av fast sort 50 g rotselleri 1 st röd paprika 400 g nötfärs...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g potatis av fast sort
  • 50 g rotselleri
  • 1 st röd paprika
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 st mörk oxbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • salt, svartpeppar

Servera med:

turkisk yoghurt
bröd

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och rotselleri. Kärna ur och tärna paprikan.

2
Bryn färsen på hög värme i en gryta med smör. Tillsätt lök, vitlök, potatis, rotselleri, paprika, paprikapulver, kummin, tomatpuré, tomater, buljongtärningar, vatten och rör om.

3
Sänk värmen och låt småkoka, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick turkisk yoghurt och bröd.

Scroll to Top