Kycklinggryta med citron och rosmarin

Du behöver 900 g kyckling lårfilé av 2 msk smör 250 g steklök 2 msk kycklingfond konc 1 dl vitt vin 2 dl vatten 2...

Du behöver

  • 900 g kyckling lårfilé av
  • 2 msk smör
  • 250 g steklök
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st rosmarin stor kvist
  • 0.5 st citron
  • salt svartpeppar
  • 2 msk redning Maizena

Servera med:

pasta kokt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i fyra bitar. Bryn dem på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2
Lägg löken i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet och spola av löken hastigt i kallt vatten. Skala och bryn löken i lite smör och lägg över i grytan.

3
Tillsätt fond, vin, vatten, tomatpuré, rosmarin och finrivet citronskal. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Red av grytan och låt den koka i 3 minuter. Servera med kokt pasta.

Scroll to Top