Gryta från Marocko

Här låter vi torkad frukt, kikärter och härligt mustiga kryddor förgylla lövbiffen.

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 g saffran
  • 1 st kanelstång
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 dl mandel
  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 150 g katrinplommon
  • hackad koriander

Servera med:

bulgur couscous

Gör så här

1
Strimla lövbiffen och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2
Hacka lök och vitlök och fräs utan att det tar färg i en gryta med smör. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.

3
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning och koka såsen under lock, 20–25 minuter.

4
Skålla och skala mandeln under tiden och rosta i en torr het panna. Skölj kikärterna.

5
Blanda i lövbiff, kikärter, och plommon och koka ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och strö över koriander och rostad mandel. Servera med framförallt bulgur eller couscous men det är också gott med ris, pasta eller potatismos till.

Scroll to Top