Du behöver
- 6 dl vatten
- 50 g jäst
- 1.5 msk fiberhusk
- 0.5 dl fibrex
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 msk linfrö krossade
- 1.5 tsk kummin hel
- 8 dl glutenfri mjölblandning grov
- 1 st ägg
- kummin hel
Ugn: 225º
Gör så här
1
Värm vattnet till 37º. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt Fiber Husk och Fibrex, och låt svälla i tio minuter.
2
Tillsätt olja, salt, linfrö, kummin och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 mi-nuter. Låt degen vila i bunken under bakduk i tio minuter.
3
Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Ta upp degen på bakbordet och forma den till en längd. Skär längden i ca 12 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 35 minuter. Pensla med ägg och strö över hel kummin. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Bröd bakat på glutenfri mjölmix torkar fortare än vanligt bröd. Servera genast eller frys in i dagsportioner.