Du behöver
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 1 st gul lök
- 0.5 st burk kronärtskockshjärtan
- 1 msk rapsolja
- 4 st ägg
- 0.75 dl vatten
- salt och peppar
- 1 dl parmesanost riven
- 1 dl ärter tinade gröna
- 0.5 dl lätt crème fraiche
- 2 skiva rågbröd
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Klyfta kronärtskockshjärtana. Fräs paprika, lök och kronärtskockshjärtan i en stekpanna med olja.
2
Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar och häll i stekpannan. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat. Peta med en gaffel så smeten rinner ner.
3
Stjälp upp frittatan på plåt med bakplåtspapper och strö över ost. Gratinera i 10 minuter.
4
Mixa ärter och crème fraiche och krydda med salt och peppar. Servera på rågbrödet. Servera med sallad.