Grönkålssoppa med ägg royal och baconkrisp

Du behöver 400 g grönkål 2 msk smör 1 l kycklingbuljong av fond salt peppar Ägg royal: 4 st ägg gärna ägg med extra gul...

Du behöver

  • 400 g grönkål
  • 2 msk smör
  • 1 l kycklingbuljong av fond
  • salt peppar

Ägg royal:

4 st ägg gärna ägg med extra gul gula
1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Baconkrisp:

70 g bacon

Ugn: 150°

Gör så här

1
Skölj och grönkålen och ta bort grova delar. Hacka grönkålen grovt och fräs i en stor gryta med smör, tills grönkålen slakar. Tillsätt buljongen och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

2
Ägg royal: Vispa ägg, grädde och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Smörj fyra portionsformar, gärna hjärtformade, av silikon eller metall och fyll dem med äggsmeten. Ställ formarna i en långpanna och fyll upp med kokande vatten till hälften av formarnas höjd. Tillaga i nedre delen av ug-nen, ca 30 minuter. Låt svalna och stjälp upp på fat. De kan även förbe-redas och stå kylen täckta med plastfolie.

3
Baconkrisp: Strimla baconet tunt och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera soppan med ett ägg i varje tallrik och garnera med baconkrisp.

Scroll to Top