Grönkålspaj med blåmögelost

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl havrekli 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 3 st schalottenlökar 2 st palsternackor 2 msk rapsolja...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

3 st schalottenlökar
2 st palsternackor
2 msk rapsolja
200 g grönkål färsk hackad
salt och peppar

Äggstanning:

4 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g blåmögelost gärna St Agur

Garnera med:

grönkål
3 st fikon färska
12 st valnötskärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa vetemjöl, havrekli, smör i bitar och vatten till en degboll i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck for-men med plastfolie och lår stå i kylen i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 min.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Skala och skär palsternackan i små tärningar. Fräs lök och palsternacka i en stekpanna med olja, ca 3 minuter. Tillsätt grönkålen och fräs, ca 2 minuter. Salta och peppra. Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra och häll i pajformen. Lägg på små bitar av blåmögelost. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Garnera med grönkålbitar, klyftade fikon och valnötter.

Scroll to Top