Grön ärtsoppa med räkor

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk flytande margarin 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 300 g gröna ärter 0.5 dl...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 300 g gröna ärter
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salt peppar
  • 0.25 st citron
  • 100 g räkor ca 250 g oskalad vikt
  • krasse

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med flytande margarin utan att löken får färg. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter.

2
Tillsätt ärterna och koka i 5 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Pressa saften ur citronen och blanda med de skalade räkorna. Vänd i krasse. Servera räkorna i soppan. Servera med fullkornsbröd.


Kommentar:
Byt ut räkorna mot kyckling eller strimlad skinka. Uteslut då citronsaften.

Scroll to Top