Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk flytande margarin
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 300 g gröna ärter
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt peppar
- 0.25 st citron
- 100 g räkor ca 250 g oskalad vikt
- krasse
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med flytande margarin utan att löken får färg. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter.
2
Tillsätt ärterna och koka i 5 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Pressa saften ur citronen och blanda med de skalade räkorna. Vänd i krasse. Servera räkorna i soppan. Servera med fullkornsbröd.
Byt ut räkorna mot kyckling eller strimlad skinka. Uteslut då citronsaften.