Grillade grönsaker med chèvrekräm

Du behöver 2 st hjärtsalladshuvud 0.5 st squash grön 100 g champinjoner 1 st röd paprika 1 msk rapsolja flingsalt, svartpeppar 0.5 dl valnötskärnor 2...

Du behöver

  • 2 st hjärtsalladshuvud
  • 0.5 st squash grön
  • 100 g champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 2 tsk sesamfrön

Chèvrekräm:

50 g chèvre
1 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
salt och peppar

Garnera med:

basilika

Gör så här

1
Dela hjärtsalladen på längden och gnid in med olja. Skär squashen i 1 1/2 cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikan i breda bitar på längden. Pensla squash och paprika med olja. Grilla grönsakerna i het grillpanna, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Fördela på tallrikar och strö över valnötskärnor och sesamfrön.

2
Chèvrekräm: Mixa chèvre, turkisk yoghurt och honung till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera till grönsakerna med bröd. Garnera med basilika.

Scroll to Top