Grillad sill med sötsur sås

Du behöver 300 g sillfiléer salt och peppar Sötsur sås: 1 st vitlöksklyfta rapsolja 1.5 dl ananasjuice 1 tsk ättiksprit 12% 1.5 tsk strösocker 1...

Du behöver

  • 300 g sillfiléer
  • salt och peppar

Sötsur sås:

1 st vitlöksklyfta
rapsolja
1.5 dl ananasjuice
1 tsk ättiksprit 12%
1.5 tsk strösocker
1 msk soja
1 tsk majsstärkelse
0.5 st salladslök

Servera med:

ris

Gör så här

1
Torka sillfiléerna och klipp bort fenorna. Lägg filéerna på bakplåtspapper med köttsidan upp. Salta och peppra.

2
Sötsur sås: Skala och hacka vitlöken och fräs den i en stekpanna med olja ett par minuter. Tillsätt ananasjuice, ättiksprit, socker, soja och majsstärkelse och koka upp. Skiva salladslöken och låt koka med 2 minuterna.

3
Stek sillen i ugnen under grillen i 7–8 minuter, tills de får fin färg. Vänd dem och stek tills skinnet bubblar upp. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med ris.

Scroll to Top