Grillad laxfjäril med rucolaquinoa

Du behöver 4 st laxfjäril 1 msk rapsolja salt peppar Rucolaquinoa: 2 dl quinoa vit 50 g rucolasallad 1 msk rapsolja 1 dl hasselnötter rostade...

Du behöver

  • 4 st laxfjäril
  • 1 msk rapsolja
  • salt peppar

Rucolaquinoa:

2 dl quinoa vit
50 g rucolasallad
1 msk rapsolja
1 dl hasselnötter rostade
salt peppar

Servera med:

1 st paprika orange
citronklyftor
dill
aioli se recept

Gör så här

1
Rucolaquinoa: Skölj och koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa rucolan och blanda den med quinoa, olja och grovhackade hasselnötter. Salta och peppra.

2
Pensla laxfjärilarna med olja. Salta och peppra. Grilla laxen i grillpanna, ca 3 minuter per sida. Servera med tärnad paprika, citronklyftor, dill och aioli.


Kommentar:
Aioli: Lägg 2 skalade vitlöksklyftor, 1 äggula, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 1/2 tsk fransk senap, 1 krm salt, 1/4 krm vitpeppar och 1 1/2 dl neutral olja i en hög stavmixerbägare. Kör med mixerstaven under nivån med olja tills en majonnäs bildas, ca 30 sekunder. Smaka av och lägg upp i en skål. Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen.

Scroll to Top