Grillad kycklingfilé med marockansk sallad

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt och peppar 2 dl bulgur 4 dl tomatjuice 2 st huvuden gemsallad 2 st tomater 0.5 st gurka 0.5...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl tomatjuice
  • 2 st huvuden gemsallad
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • olivolja
  • citronsaft

Gör så här

1
Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 1 cm tjocka. Salta och peppra och låt stå, ca 20 minuter, medan du gör salladen.

2
Skölj bulgur. Koka upp bulgur och tomatjuice. Ta grytan från plattan och låt det dra under lock tills bulgurn sugit upp juicen.

3
Skär sallad, tomater, gurka och lök i bitar och lägg i en skål. Droppa över olivolja och citronsaft.

4
Stek kycklingen grillpanna, 1–2 minuter per sida. Kontrollera att köttet är genomstekt. Blanda bulgur med salladen och servera till kycklingen.

Scroll to Top