Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 2 dl bulgur
- 4 dl tomatjuice
- 2 st huvuden gemsallad
- 2 st tomater
- 0.5 st gurka
- 0.5 st rödlök
- olivolja
- citronsaft
Gör så här
1
Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 1 cm tjocka. Salta och peppra och låt stå, ca 20 minuter, medan du gör salladen.
2
Skölj bulgur. Koka upp bulgur och tomatjuice. Ta grytan från plattan och låt det dra under lock tills bulgurn sugit upp juicen.
3
Skär sallad, tomater, gurka och lök i bitar och lägg i en skål. Droppa över olivolja och citronsaft.
4
Stek kycklingen grillpanna, 1–2 minuter per sida. Kontrollera att köttet är genomstekt. Blanda bulgur med salladen och servera till kycklingen.