Gremolatafiléer

Du behöver 800 g kycklingfil salt peppar 1 msk smör Gremolata: 1 st citron riv det yttersta gula 4 st vitlöksklyftor 1.5 dl persilja Servera...

Du behöver

  • 800 g kycklingfil
  • salt peppar
  • 1 msk smör

Gremolata:

1 st citron riv det yttersta gula
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl persilja

Servera med:

gnocchisallad se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta och peppra runt om och bryn dem runt om i en stekpanna med smör.

2
Gremolata: Skrubba citronen väl och riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Blanda citronskal, vitlök och persilja.

3
Vänd filéerna i blandningen och lägg dem i en ugnsform. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter.

4
Låt filéerna vila i 10 minuter innan de skivas upp. Servera med gnocchisallad.

Scroll to Top