Grekiska potatisbullar med grapefrukt

Perfekt rätt när du har kokat för mycket potatis. Blodgrapefrukten är mild i smaken och tillsammans med tomater och oliver i salsan blir det en fin smakbrytning mot fetaosten i potatisbullarna.

Du behöver

Potatisbullar:

babyspenat ca 130 g färsk
2 st vitlöksklyftor
smör till stekning
1 kg potatis kokt mjölig
2 msk potatismjöl
2 st ägg
1 msk oregano torkad
1 krm muskot malen
flingsalt nymald peppar
150 g fetaost
vetemjöl

Grapefruktsalsa:

3 st tomater
1 st blodgrapefrukt
1 msk grapefrukt
1 st chilifrukt
4 msk hackad rödlök
3 msk oreganoblad färska
1 dl svarta oliver
1 msk olivolja
flingsalt nymald peppar

Gör så här

1
Potatisbullar: Fräs spenaten och pressad vitlök hastigt i en stekpanna med lite smör. Låt svalna. Grovhacka eller klipp spenaten i mindre bitar. Skala den kokta potatisen och pressa genom potatispress.

2
Blanda potatis, spenat, potatismjöl, ägg, kryddor, salt och peppar, och vänd ner smulad fetaost. Forma till 12 bullar och vänd dem i mjöl. Stek potatisbullarna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med smör.

3
Grapefruktsalsa: Skär tomaterna i små bitar. Skala grapefrukten med kniv och skär bort de vita hinnorna. Skär ut hinnfria klyftor och skär dem i mindre bitar. Pressa ut 1 msk saft från grapefrukten. Kärna ur och hacka chilin. Blanda tomat, grapefrukt, grapefruktsaft, chili, lök, oregano, oliver, olja och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top