Grekisk pastagratäng

Du behöver 125 g pasta t ex skruvar 200 g köttfärs 1 msk smör eller margarin salt och peppar 0.5 st gul lök 0.5 st...

Du behöver

  • 125 g pasta t ex skruvar
  • 200 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 krm kanel
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan och låt den rinna av i durkslag.

2
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Salta och peppa. Skala och hacka löken och fräs med färsen ett par minuter.

3
Lägg i hackad paprika, pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och kanel och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg pastan i en smord ugnsfast form och bred ut köttfärssåsen ovanpå.

5
Blanda crème fraiche och ost och bred ovanpå. Gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top