Du behöver
- 125 g pasta t ex skruvar
- 200 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl krossade tomater
- 1 krm kanel
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka pastan och låt den rinna av i durkslag.
2
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Salta och peppa. Skala och hacka löken och fräs med färsen ett par minuter.
3
Lägg i hackad paprika, pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och kanel och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg pastan i en smord ugnsfast form och bred ut köttfärssåsen ovanpå.
5
Blanda crème fraiche och ost och bred ovanpå. Gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.