Grekisk lammfärsbiff i panna

En stor familjebiff med grekiska smaker. Hur enkelt som helst.

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron rivet skal
  • smör till stekning
  • 150 g fetaost
  • 1 st rödlök
  • 1 dl kalamataoliver
  • färsk oregano

Sås:

500 g passerade tomater
3 tsk flytande honung
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk sambal oelek
2 msk kalvfond
1 msk oregano torkad

Gör så här

1
Sås: Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano.

2
Blanda färs, salt, peppar, potatismjöl, mjölk, pressad vitlök och citronskal.

3
Bryn smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff och stek, ca 4 minuter. Dela färsen i fyra delar och vänd dem och stek ca 4 minuter till.

4
Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. Strö över smulad fetaost, klyftad lök, oliver och oreganoblad.

Scroll to Top