Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 1.5 msk potatismjöl
- 1 dl mjölk
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron rivet skal
- smör till stekning
- 150 g fetaost
- 1 st rödlök
- 1 dl kalamataoliver
- färsk oregano
Sås:
500 g passerade tomater
3 tsk flytande honung
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk sambal oelek
2 msk kalvfond
1 msk oregano torkad
Gör så här
1
Sås: Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano.
2
Blanda färs, salt, peppar, potatismjöl, mjölk, pressad vitlök och citronskal.
3
Bryn smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff och stek, ca 4 minuter. Dela färsen i fyra delar och vänd dem och stek ca 4 minuter till.
4
Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. Strö över smulad fetaost, klyftad lök, oliver och oreganoblad.