Gravlaxpaj med romsås

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 50 g smör 1 dl gräddfil Fyllning: 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g gravad...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl gräddfil

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g gravad lax
1 dl hackad dill
2 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Romsås:

2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk hackad gräslök
50 g rom

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt gräddfil och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form som är 23 cm i diameter. Låt vila kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala, hacka löken och fräs den mjuk i stekpanna med smör. Lägg över löken i pajskalet. Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med dill och ost.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda pajen i 30 minuter.

4
Romsås: Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök och rom. Smaka av med salt och peppar och servera till pajen tillsammans med en sallad.

Scroll to Top