Gratinerade rödbetor med färskost och chèvre

Du behöver 350 g rödbetor 75 g chèvre getost 125 g färskost 1 msk honung gärna akaciahonung svartpeppar nymald 0.5 dl pinjenötter eller solroskärnor Garnera...

Du behöver

  • 350 g rödbetor
  • 75 g chèvre getost
  • 125 g färskost
  • 1 msk honung gärna akaciahonung
  • svartpeppar nymald
  • 0.5 dl pinjenötter eller solroskärnor

Garnera med:

färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25 minuter. Häll av vattnet och spola rödbetorna i kallt vatten. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv. Klyfta rödbetorna och fördela i 4 ugnsfasta portionsskålar.

2
Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna. Strö över pinjekärnor. Gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter tills fin färg. Garnera med färsk timjan.

Scroll to Top