Gratinerad fisk- och räkcurry

Enkel fiskgratäng med orientalisk smak.

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 200 g babyspenat
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 550 g torskfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 112.5 g cocktailtomater

Servera med:

ris eller potatismos

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala räkorna.

2
Fräs spenaten hastigt i en stekpanna med smör. Lägg över spenaten i ugnsfasta portionsformar.

3
Salta fisken och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem på spenaten.

4
Skala och hacka vitlöken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt curry, cayennepeppar och tomatpuré, och låt det fräsa en liten stund. Tillsätt grädde och koka ihop någon minut. Ta stekpannan från värmen och blanda i räkorna. Fördela över fisken i formarna. Strö på ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i övre delen av ugnen 15–20 minuter. Servera med kokt ris eller potatismos.

Scroll to Top