Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 200 g babyspenat
- smör
- 1 tsk salt
- 550 g torskfilé
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk curry
- 0.5 krm cayennepeppar
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl riven ost
- 112.5 g cocktailtomater
Servera med:
ris eller potatismos
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala räkorna.
2
Fräs spenaten hastigt i en stekpanna med smör. Lägg över spenaten i ugnsfasta portionsformar.
3
Salta fisken och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem på spenaten.
4
Skala och hacka vitlöken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt curry, cayennepeppar och tomatpuré, och låt det fräsa en liten stund. Tillsätt grädde och koka ihop någon minut. Ta stekpannan från värmen och blanda i räkorna. Fördela över fisken i formarna. Strö på ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i övre delen av ugnen 15–20 minuter. Servera med kokt ris eller potatismos.