Gräddig svartkål med citronkyckling

Du behöver 600 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin Marinad: 0.5 dl rapsolja 2 msk soja 2 st vitlöksklyftor 2 msk honung 1 st...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin

Marinad:

0.5 dl rapsolja
2 msk soja
2 st vitlöksklyftor
2 msk honung
1 st citron pressad saft
1 tsk torkad timjan
2 msk balsamvinäger

Gräddig svartkål:

400 g svartkål
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl buljong av konc fond
2 dl vispgrädde
0.5 dl västerbottensost riven
salt och peppar
1 dl solrosfrön rostade

Ugn: 175°

Gör så här

1
Marinad: Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronsaft, timjan och balsamvinäger. Lägg i kycklingen och marinera i kylen, 1 timme.

2
Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Stek klart i ugnen, ca 15 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

3
Gräddig svartkål: Skölj kålen väl och skär bort den grova mittnerven. Strimla kålen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kål, lök och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter. Tillsätt buljong och grädde och småkoka ett par minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfrö och servera.

Scroll to Top