Glutenfritt formbröd med potatis

Du behöver 5 dl vatten 2 msk rapsolja 50 g jäst 1 msk pofiber 1 dl fibrex 150 g potatis ca 2 st 1 dl...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 msk pofiber
  • 1 dl fibrex
  • 150 g potatis ca 2 st
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 5 dl glutenfri mjölmix Finax grova
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix Finax vanliga

Garnera med:

0.5 dl solrosfrön grovhackade

Ugn: 200º

2 limpor

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt Pofiber och Fibrex och låt stå i 10 minuter

2
Riv potatisen grovt på rivjärn och hacka solrosfröna. Tillsätt potatis, solrosfrön, salt och rör om. Tillsätt mjölmixen i omgångar och arbeta degen väl. Det är inte säkert att du behöver den sista halva decilitern mjölmix.

3
Smörj och täck botten på två avlånga formar med bakplåtspapper. Dela degen i två delar och lägg över i formarna. Strö över solrosfrön och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

4
Grädda på andra falsen nerifrån i ca 45 minuter. Brödet kan frysas!


Kommentar:
Fibrex (sockerbetsfiber) gör brödet grövre och mer fiberrikt. Du kan använda enbart Finax vanliga mjölmix om du tycker det är krångligt med två sorters mjöl.

Scroll to Top