Glass au four på knäckig mandelbotten

Du behöver Botten: 100 g smör 2 msk rörsocker 100 g mandelspån 1 dl havregryn 0.5 dl vetemjöl Fyllning: 250 g hallon halvtinade vaniljglass +...

Du behöver

Botten:

100 g smör
2 msk rörsocker
100 g mandelspån
1 dl havregryn
0.5 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g hallon halvtinade
vaniljglass + 1/2 l vaniljgalss

Maräng:

4 st äggvitor
2 dl florsocker

Servera med:

125 g färska hallon

Ugn: 200° och 250° grill

Gör så här

1
Botten: Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mandelspån, havregryn och mjöl i en skål. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 10×30 cm. Platta ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen på 200°, ca 15 minuter. Lägg gärna ett bakplåtspapper under formen i ugnen, för det kan smälta ner lite fett under gräddningen. Låt kallna. Ta loss och lägg bottnen på ett ugnsfast fat.

2
Maräng: Vispa äggvitorna i en ren och torr skål till ett hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa tills det bildas toppar.

3
Fyllning: Fördela de halvtinade hallonen på bottnen. Lägg på vaniljglassen och bred marängen runt om på sidorna och spritsa toppar med ett rakt tyll. Se till att glassen blir helt täckt. Gratinera högt upp i ugnen på 250°, ca 3 minuter, tills marängen får färg. Servera med färska hallon.

Scroll to Top