Glace au four med choklad och hallon

Du behöver 3 st äggvitor 0.5 dl strösocker 0.5 l chokladglass mörk 1 st tårtbotten 250 g hallon lätt tinade Garnera med: färska hallon Ugn:...

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 l chokladglass mörk
  • 1 st tårtbotten
  • 250 g hallon lätt tinade

Garnera med:

färska hallon

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet.

2
Skär glassen i skivor. Lägg tårtbottnen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på glass och hallonen som en kulle ovanpå glassen. Bred över marängen som en tät huva. Gratinera mitt i ugnen, ca 5 minuter. Servera genast.

Scroll to Top