Getostgratinerad qourn med rödbetsquinoa

Man kan verkligen förstå att getost, rödbetor och nötter har blivit en så omtyckt kombination. En varm och rödbetsröd quoinasallad passar bra till.

Du behöver

Quinoa:

400 g rödbetor
2 dl quinoa
5 dl grönsaksbuljong
1 st rödlök
75 g valnötter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
50 g rucola
salt och peppar

Gratinerad quorn:

1 pkt tinade quornfiléer ca 300 g
olivolja
salt och peppar
150 g getost
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk flytande honung

Ugn: 225°

Gör så här

1
Quinoa: Skala och skär rödbetorna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong tills quinoan är färdigkokt och rödbetorna mjuka, i cirka 15 minuter. Låt ånga av.

2
Skiva löken. Dela nötterna i bitar. Blanda quinoa, olivolja, citronsaft, lök, nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar.

3
Quorn: Bryn filéerna hastigt i olivolja. Salta och peppra försiktigt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin.

4
Gratinera högt uppe i ugnen i 8–10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten.

Scroll to Top