Getostgratinerad kyckling med päronsallad

En fräsch sallad med päron passar perfekt till den getostgratinerade kycklingen.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer 500 g
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 200 g getost på rulle
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk flytande honung

Päronsallad:

3 st päron
2 st avokado
2 msk vitvinsvinäger
5 msk rapsolja
flingsalt
0.5 tsk svartpeppar nystött
30 st myntablad
50 g mâchesallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med smör, ca 10 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg filéerna på en plåt med bakplåtspapper.

2
Lägg skivad getost på varje filé. Strö på rosmarin och ringla över honung. Tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Päronsallad: Skölj och klyfta päronen. Kärna ur, skala och skiva avokadon. Blanda päron, avokado, vinäger, olja, salt och peppar. Vänd ner mynta och salladsblad.

Scroll to Top