Du behöver
- tomater ca 500 g
- 1 st gurka stor
- 1 st röd paprika
- 1 st salladslök
- 2 skiva ljust bröd
- skorpa
- vatten
- salt peppar
- vinäger gärna sherryvinäger
- 3.5 msk olivolja
Krutonger:
1 st vitlöksklyfta
2.5 skiva ljust bröd
Garnera med:
rosmarin eller basilika
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär tomaterna i bitar. Skala gurkan. Dela gurkan och skär den ena halvan i bitar. Spara den andra halvan till toppingen. Mixa tomater, gurkan i bitar, 1/2 grovt hackad paprika, 1/2 salladslök och brödet i bitar till en grov puré. Tillsätt vatten tills konsistensen är bra. Smaka av smed salt, peppar olja och vinäger och ställ i kylen.
2
Krutonger: Dela vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna med vitlöken. Tärna brödskivorna och rosta dem i ugnen tills de är gyllene.
3
Skär resten av gurkan, salladslöken och paprikan i små tärningar och strö dem över soppan tillsammans med krutongerna vid servering. Garnera med rosmarin eller basilika.
Servera det som blir över som förrätt till fredagen middag.