Fyllt pajskal med räkor och löjrom

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 2 tsk torkad dill 1 tsk dillfrö 125 g smör 2 msk vatten 1 st äggvita Fyllning: 2 dl...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 tsk torkad dill
1 tsk dillfrö
125 g smör
2 msk vatten
1 st äggvita

Fyllning:

2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
2 msk hackad dill
1 kg räkor med skal
25 g löjrom
salt peppar, Chili Explosion

Garnera med:

räkor
25 g löjrom
3 st ägg kokta
dillvippor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, dill, dillfrö och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills massan formas till en degboll.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga botten på pajskalet med en gaffel. Vispa äggvitan och pensla botten och inre kanter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt skalet kallna i formen.

4
Vispa crème fraiche hårt och blanda med majonnäs och dill. Skala räkorna. Spara 1 dl räkor till garnering. Blanda resten med krämen. Smaka av med salt och krydda med peppar och Chili Explosion.

5
Bred ut räkkrämen i pajskalet vid serveringen. Garnera med räkor, löjrom och dill i mitten. Skala och dela äggen i klyftor och lägg runt om kanten.

Scroll to Top