Fyllda spättarulader på grönsaksbädd

Du behöver 4 st spättafilé ca 300 gram salt och peppar Fyllning: 0.5 st gul lök 1 st morot liten 1 msk hackad persilja Grönsaksbädd:...

Du behöver

  • 4 st spättafilé ca 300 gram
  • salt och peppar

Fyllning:

0.5 st gul lök
1 st morot liten
1 msk hackad persilja

Grönsaksbädd:

1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
0.5 st persiljerot eller palsternacka
1 msk smör
2 dl krossade tomater
0.5 dl vatten
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Krydda spättfiléerna med salt och peppar.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Skala och riv moroten fint. Blanda lök, morot och persilja, och fördela på fisken. Rulla ihop filéerna och fäst ihop med tandpetare.

3
Grönsaksbädd: Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftan. Skala och riv moroten och persiljeroten grovt. Fräs lök och vitlök i en gryta med smör, tills löken är mjuk. Tillsätt morot, persiljerot, krossade to-mater och vatten och koka ihop på svag värme, 5 minuter. Salta och peppra.

4
Lägg på spättaruladerna och sjud under lock, 8–10 minuter. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top