Du behöver
- 7.5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1.5 dl socker
- 150 g smör eller margarin
- 3 dl mjölk
- citron rivet skal av 1
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
2
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
3
Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.
4
Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.
5
Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
6
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
8
Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.