Fyllda hastbullar

Bullarna blir saftiga med en kanelfyllning i.

Du behöver

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1.5 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • citron rivet skal av 1

Fyllning:

50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.

2
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.

3
Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.

4
Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.

5
Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.

6
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

8
Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.

Scroll to Top