Fylld paprika med linser och couscous

Den hÀr rÀtten kan förberedas i god tid och ugnsbakas vid servering. Turkisk yoghurt med oliver och vitlök smakar frÀscht till.

Du behöver

  • 6 st paprikor stora

Fyllning:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
4 dl vatten
1 tÀrning grönsaksbuljong
1 dl linser röda
2 dl couscous
2 msk olivolja
1 st röd chilifrukt
1 tsk apelsinskal rivet
1 msk ingefÀra fÀrsk, riven
1.5 dl katrinplommon fintÀrnade
1 dl hackad mynta
salt och peppar

Olivyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl svarta oliver hackade
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör sÄ hÀr

1
Hacka lök och vitlök. FrÀs i oljan utan att det tar fÀrg. HÀll pÄ vatten och buljongtÀrning och koka upp. LÀgg i linserna och koka dem mjuka under lock, i cirka 8 minuter.

2
Ta frÄn vÀrmen, hÀll i couscousen, sÀtt pÄ locket och lÄt dra i cirka 5 minuter. HÀll i olivoljan och rör couscousen fluffig.

3
KÀrna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, apelsinskal, ingefÀra, katrinplommon och mynta i couscousen. Smaka av med salt.

4
SkÀr av toppen pÄ paprikorna, som ett lock. Ta bort kÀrnhusen. Fyll paprikorna och lÀgg tillbaka locket ovanpÄ.

5
Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

6
Blanda ingredienserna till olivyoghurten och servera till.

Scroll to Top