Fylld nyårskyckling med potatisbakelse

Du behöver 140 g bacon tärnad 100 g färskost med vitlök 2 msk hackad persilja 4 st kycklingfil 1 msk smör Potatisbakelse: 2 dl crème...

Du behöver

  • 140 g bacon tärnad
  • 100 g färskost med vitlök
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 st kycklingfil
  • 1 msk smör

Potatisbakelse:

2 dl crème fraîche
2 st ägg
salt peppar
500 g potatis
1 st purjolök
1 msk smör
2 dl västerbottensost riven

Sås:

3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
0.5 dl vitt vin
2 tsk maizena redning
0.5 dl finhackade färska örter persilja, timjan

Servera med:

rödlök haricots verts och klyftad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Potatisbakelse: Vispa ihop crème fraiche, ägg, salt och peppar i en stor skål. Skala och riv potatisen grovt, gärna i matberedaren. Rör ner rivet efterhand i äggvispet så inte potatisen mörknar. Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Varva potatissmet och purjolök i smorda portionsformar. Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter.

2
Stek baconet knaprigt i sitt eget fett och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda hälften av baconet, färskost och persilja. Skär ett snitt i filéerna och banka ut dem. Lägg på bacon och färskostfyllning och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Stek klart kycklingen i ugnen tills köttsaften är ofärgad, ca 20 minuter.

3
Sås: Koka upp grädde, fond och vin och låt koka ett par minuter. Red av maizenaredning och rör i örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till potatisbakelse, kyckling, stekta haricots verts och rödlök.

Scroll to Top