Fylld lammstek

Du behöver 1.5 kg lammstek benfri 2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl valnötter 5 st soltorkade tomater i olja 3 st vitlöksklyftor 1...

Du behöver

  • 1.5 kg lammstek benfri
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl valnötter
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk rosmarin hackad
  • 2 msk smör eller margarin

Ugn: 175°

Gör så här

1
Ta bort nätet från lammsteken och vik ut köttet. Gnid in köttet med salt och peppar.

2
Hacka valnötterna grovt. Hacka tomaterna ganska fint. Skala och finhacka vitlöken. Blanda hacket med örterna och fyll steken med blandningen. Vik ihop steken och bind ihop.

3
Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70° för nästan genomstekt kött. Låt steken vila inlindad i folie i 15 minuter. Ta bort snöret och skiva upp köttet.

Scroll to Top