Du behöver
- 1.5 kg lammstek benfri
- 2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl valnötter
- 5 st soltorkade tomater i olja
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk rosmarin hackad
- 2 msk smör eller margarin
Ugn: 175°
Gör så här
1
Ta bort nätet från lammsteken och vik ut köttet. Gnid in köttet med salt och peppar.
2
Hacka valnötterna grovt. Hacka tomaterna ganska fint. Skala och finhacka vitlöken. Blanda hacket med örterna och fyll steken med blandningen. Vik ihop steken och bind ihop.
3
Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70° för nästan genomstekt kött. Låt steken vila inlindad i folie i 15 minuter. Ta bort snöret och skiva upp köttet.