Fylld fläskfilé med butternutpuré

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 100 g gorgonzola 15 skiva salami 0.5 st röd paprika Butternutpuré: 1...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 100 g gorgonzola
  • 15 skiva salami
  • 0.5 st röd paprika

Butternutpuré:

1 st butternutsquash 1 kg
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar
1 dl crème fraîche
0.5 st citron pressad saft

Ugn: 175º/225°

Gör så här

1
Putsa köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör.

2
Skär skåror i köttet men inte helt igenom. Lägg köttet i en ugnsfast form och fördela gorgonzola, salami och strimlad paprika i skårorna. Tillaga i ugnen på 175°, ca 30 minuter.

3
Butternutpuré: Skala squashen och gröp ur kärnorna. Dela squashen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala vitlöksklyftorna och lägg på plåten. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 225º i 30 minuter. Mixa squash, vitlök och crème fraiche. Smaka av med citronsaft och salt och peppar.

Scroll to Top