Fryst nougattårta

Hasselnötter, nötkräm, mjölkchoklad och nougat är huvudaktörerna i denna tårta, som är perfekt att ha på lut i frysen när det vankas fest eller när man får oväntat besök!

Du behöver

Botten:

1 dl hasselnötskärnor
350 g nötkräm
ägg +2
1 dl kakao

Fyllning:

150 g nougat
100 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

Garnera med:

30 g nougat
0.5 st mango
1 st kiwi
1 st passionsfrukt
0.5 dl vinbär

Ugn: 175°

Ca 10 bitar

Gör så här

1
Botten: Hacka nötterna fint. Vispa ihop nötter, nötkräm och 2 ägg till en luftig smet.

2
Dela 2 ägg i gulor och vitor. Spara gulorna till fyllningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nötsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Låt kallna.

3
Fyllning: Skär nougaten i bitar och bryt chokladen i bitar. Låt nougat och choklad smälta i en skål över vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och låt svalna i 15 minuter. Vispa grädden, inte för hårt. Blanda ner en äggula i taget i chokladen. Om den skär sig, tillsätt snabbt en klick grädde och rör om.

4
Blanda ner lite grädde i taget i chokladen till en jämn mousse. Häll i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering. Smält nougaten och lägg den i en spritspåse eller i en liten plastpåse. Klipp ett litet hål och spritsa ett mönster på tårtan. Garnera med frukt och bär.

Scroll to Top