Fryst apelsin fylld med glass

Festlig och fräsch ? helt enkelt en favorit vi gärna äter om och om igen!

Du behöver

  • 4 st apelsiner
  • 2 st ägg
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk glykossirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 2 tsk apelsinskal bara den orange delen av skalet
  • 1 tsk mynta eller 1 msk apelsinlikör

Garnera med:

färsk mynta

Gör så här

1
Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten. Torka dem torra. Skär av ett lock på apelsinerna. Skär av en tunn skiva av botten på apelsinen, så att den står stadigt. Gröp ur fruktkött och saft med en glasskopa. Skapa ett fint mönster på locket med hjälp av ett ciseleringsjärn och finhacka skalet.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap till ett skum. Tillsätt pressad apelsinsaft, skal och hackad mynta eller apelsinlikör till äggsmeten.

3
Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd ner äggvitorna med stora tag med en slickepott.

4
Lägg över smeten i en spritspåse och fyll apelsinerna med råge. Ställ apelsinerna på en bricka. Lägg även locken på brickan och låt stå i frysen i minst 6 timmar. Lägg på locket vid servering och garnera med mynta. Låt apelsinerna stå i rumstemperatur innan servering, 5–10 minuter.

Scroll to Top