Fruktfyllda kalkonrulader med portvinssås och potatiskaka

Du behöver 500 g kalkonfilé salt peppar 2 msk smör Fyllning: 6 st katrinplommon 6 st aprikoser torkade Sås: 2 st schalottenlökar 1 dl portvin...

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • salt peppar
  • 2 msk smör

Fyllning:

6 st katrinplommon
6 st aprikoser torkade

Sås:

2 st schalottenlökar
1 dl portvin
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 tsk svampsoja
salt peppar

Potatiskaka:

600 g potatis av mjölig sort
1 st schalottenlök
2 msk smör
1 msk rapsolja
salt peppar

Servera med:

grönkål wokad och paprika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Potatiskaka: Skala och riv potatis och lök grovt på rivjärn eller i matberedaren. Krama ur det mesta av vätskan i ett durkslag. Smält smöret och blanda med olja, potatis och lök i en skål. Salta och peppra. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg i potatisblandningen och platta till. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Lossa kanten och skär kakan i tårtbitar.

2
Skär kalkonfilén i centimetertjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie med botten av en kastrull. Salta och peppra.

3
Fyllning: Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg en sked fyllning på varje köttskiva och rulla ihop till rulader. Fäst med en tandpetare längs med ruladerna. Bryn ruladerna runt om i en stor stekpanna med smör.

4
Sås: Tillsätt schalottenlök och portvin och sjud under lock, ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma under folie. Sila ner såsen i en kastrull och tillsätt grädde, mjöl blandat med vatten och fond. Vispa såsen slät och låt den sjuda i 5 minuter. Smaka av med soja, salt, peppar och ev lite mer portvin. Häll upp såsen i en varm såssnipa.

Scroll to Top