Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 1 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 dl pofiber
- 2 msk olivolja
- 3 dl vetemjöl special fullkorn
- 7.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
Garnera med:
vallmofrö vitt och blått
Ugn: 225°
24 bullar
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, pofiber, olja, vetemjöl special fullkorn och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 bitar och rulla ut varje bit till en rulle. Dela rullarna i 12 bitar och forma till runda bullar.
3
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.