Frukostbullar med gojibär

Du behöver 25 g jäst 3 dl mjölk 1 tsk salt 1 msk honung 2 msk linfrön hela 1 dl gojibär 0.5 dl valnötter 0.5...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk linfrön hela
  • 1 dl gojibär
  • 0.5 dl valnötter
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 5 dl special

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Tillsätt den kalla mjölken och rör ut jästen. Blanda i salt, honung, linfrö, gojibär, hackade valnötter, solrosfrön och grahamsmjöl.

2
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl med maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla avlånga bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme.

4
Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

Scroll to Top