Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 msk linfrön hela
- 1 dl gojibär
- 0.5 dl valnötter
- 0.5 dl solrosfrön
- 1 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 5 dl special
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Tillsätt den kalla mjölken och rör ut jästen. Blanda i salt, honung, linfrö, gojibär, hackade valnötter, solrosfrön och grahamsmjöl.
2
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl med maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla avlånga bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme.
4
Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.