Du behöver
- 3 dl havregryn Semper ren havre
- 1 dl solroskärnor
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk rapsolja
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk flytande honung
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 3 msk chiafrön
- 1 dl blåbär torkade
- mjölmix ca 6 dl glutenfri grov
Garnera med:
havregryn Semper ren havre
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rosta havregrynen och solroskärnorna i en torr och het panna.
2
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk och olja, och låt det svälla, ca 10 minuter.
3
Tillsätt salt, honung, yoghurt, chiafrön, blåbär och blanda om. Tillsätt mjölmixen, lite i taget och arbeta ihop till en lite kladdig deg. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.
4
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.
5
Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Låt svalna på galler under duk.