Frukostbröd med havre och blåbär

Havre, solroskärnor och torkade blåbär är en god smakkombination i frukostbröd. Bröden går bra att frysa men bör sprödvärmas vid servering.

Du behöver

  • 3 dl havregryn Semper ren havre
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 3 msk chiafrön
  • 1 dl blåbär torkade
  • mjölmix ca 6 dl glutenfri grov

Garnera med:

havregryn Semper ren havre

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rosta havregrynen och solroskärnorna i en torr och het panna.

2
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk och olja, och låt det svälla, ca 10 minuter.

3
Tillsätt salt, honung, yoghurt, chiafrön, blåbär och blanda om. Tillsätt mjölmixen, lite i taget och arbeta ihop till en lite kladdig deg. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.

4
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.

5
Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Scroll to Top