Frittata med primörer

Du behöver 250 g broccoli 400 g blomkål 12 st sparris gröna 8 st ägg 2 dl mjölk salt peppar 1.5 dl västerbottensost riven 0.5...

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 400 g blomkål
  • 12 st sparris gröna
  • 8 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt peppar
  • 1.5 dl västerbottensost riven
  • 0.5 dl hackad persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Ansa broccoli och blomkål och dela i små buketter. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i mindre bitar.

2
Lägg broccoli, blomkål och sparris i en ugnsform, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar, ost och persilja och häll över grönsakerna. Peta med en gaffel så äggstanningen rinner ner mellan grönsakerna.

4
Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter. Låt frittatan svalna lite innan den skärs i rutor.

Scroll to Top