Du behöver
- 1 st squash ca 250 g
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 3 st ägg
- 0.5 dl parmesanost riven
- 1 msk hackad persilja
- 0.75 dl mjölk
- salt och peppar
- 2 tsk olivolja
Garnera med:
parmesanost riven
Servera med:
parmaskinka
tomatsallad
baguette
Gör så här
1
Skär squash och lök i tunna skivor och fräs det mjukt utan att det får färg i en stekpanna med olja.
2
Vispa samman ägg, parmesanost, persilja, mjölk, salt och peppar och blanda i de stekta grönsakerna.
3
Hetta upp olja, gärna i en teflonstekpanna, och häll i äggsmeten. Stek frittatan på svag värme tills den stelnat, ca 15 minuter.
4
Vänd frittatan med hjälp av en tallrik och stek i 5 minuter på andra sidan. Skär frittatan i bitar och servera med riven parmesanost, parmaskinka, tomatsallad och baguette.