Frittata med parmaskinka

Du behöver 1 st squash ca 250 g 2 st schalottenlökar 1 msk olivolja 3 st ägg 0.5 dl parmesanost riven 1 msk hackad persilja...

Du behöver

  • 1 st squash ca 250 g
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl parmesanost riven
  • 1 msk hackad persilja
  • 0.75 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 tsk olivolja

Garnera med:

parmesanost riven

Servera med:

parmaskinka
tomatsallad
baguette

Gör så här

1
Skär squash och lök i tunna skivor och fräs det mjukt utan att det får färg i en stekpanna med olja.

2
Vispa samman ägg, parmesanost, persilja, mjölk, salt och peppar och blanda i de stekta grönsakerna.

3
Hetta upp olja, gärna i en teflonstekpanna, och häll i äggsmeten. Stek frittatan på svag värme tills den stelnat, ca 15 minuter.

4
Vänd frittatan med hjälp av en tallrik och stek i 5 minuter på andra sidan. Skär frittatan i bitar och servera med riven parmesanost, parmaskinka, tomatsallad och baguette.

Scroll to Top